Aangepast zoeken

vrijdag 17 maart 2017

Plofkraak geldautomaat Bodegraven

Bodegraven - De politie heeft vrijdag 17 maart om 04.45 uur een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden na een plofkraak op de Vromade in Bodegraven.

Omstreeks 04.20 uur werden belden meerdere getuigen over de plofkraak waarbij er enorme knallen werden gehoord. Verdachten zouden zijn weggereden in een donkere auto. Diverse agenten zijn ingezet en hebben in de omgeving gezocht naar de daders en uitgekeken van een verdacht voertuig. Op de A12 ging plotseling een donkere auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van Den Haag. Agenten zetten de achtervolging in en op de Pletterijstraat in Den Haag stopte de bestuurder. Hij en een bijrijder stapten uit de auto en renden weg. Na een achtervolging te voet werd de bestuurder aangehouden. De andere inzittende werd niet met aangetroffen. De EOD heeft vanwege de explosie bij de geldautomaat onderzoek gedaan.

Getuigen gezocht

De recherche onderzoekt of de aangehouden verdachte betrokken is bij de plofkraak en heeft zijn auto in beslag genomen. Zij vraagt getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad zich te melden bij de districtsrecherche van Alphen – Gouda via 0900 – 8844. Mogelijk hebben personen zich afgelopen dagen al verdacht opgehouden in de omgeving van de Rabobank aan de Vromade. Getuigen die hieromtrent informatie hebben wordt ook verzocht zich te melden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws