Aangepast zoeken

dinsdag 14 maart 2017

Haagse Toren toegankelijk voor publiek

De kerktoren van de Sint Jacobskerk in Den Haag gaat open voor bezoekers. Vanaf begin april verzorgt Stichting City Mondial rondleidingen in de Haagse Toren. Met de openstelling heeft de gemeente Den Haag er een toeristische trekpleister bij en wordt de wens van veel Hagenaars ingewilligd.

De openstelling van de Haagse Toren levert ook extra werkgelegenheid op. Zowel de kaartverkoop als schoonmaaktaken worden ingevuld met STiP-banen. Daarnaast wordt een betaalde kracht aangesteld die de rondleidingen en marketing gaat coördineren. Voor de rondleidingen zelf worden enthousiaste vrijwilligers aangetrokken.

De zeskantige Haagse Toren is gebouwd in de vijftiende eeuw en behoort met het Binnenhof en de Abdijkerk van Loosduinen tot de oudste gebouwen van Den Haag. De top biedt een spectaculair 360° uitzicht over de binnenstad en Scheveningen. Bezoekers kunnen onder leiding van een gids de 350 traptreden beklimmen tot het balkon. Daar kunnen ze rondom de toren lopen.

In eerste instantie geldt de opening van de Haagse Toren voor drie jaar. Na een evaluatie wordt bepaald of en hoe de kerktoren langer toegankelijk kan blijven voor bezoekers.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws