Aangepast zoeken

woensdag 8 maart 2017

Grote inzet brandweer tijdens brand (onder) Kurhaus hotel

Vanmiddag is omstreeks half drie brand ontstaan in een horecagelegenheid onder de noordvleugel van het Kurhaus hotel aan het Gevers Deynootplein. Een medewerkster van het hotel moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.
De alarmcentrale ontving vanmiddag meldingen over flinke rookontwikkeling op het dak van het Kurhaus hotel. Op grond van deze meldingen en live camerabeelden is direct opgeschaald en zijn extra brandweerenheden gealarmeerd. 
Bij aankomst van de eerste blusvoertuigen is in verband met ontruiming en de aard van het gebouw besloten om nog verder op te schalen tot "zeer grote brand".
Er bleek brand te zijn ontstaan in een frituur-unit en in een deel van het rookafvoerkanaal van de horecagelegenheid op de begane grond direct onder de noordvleugel van het hotel.
Via de sprinkler-installatie en een inzet van de brandweer is de brand geblust. De brandweer heeft de frituur-unit naar buiten gebracht.  De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met de (na-)controle van het rookafvoerkanaal. Dit bleek behoorlijk aangetast door de hitte en rook die bij de brand is vrijgekomen. Even na drie uur was de situatie onder controle.
Na ventilatie van de noordvleugel van het hotel en nadat uit metingen bleek dat de situatie binnen veilig was, is het hotel aan het eind van de middag weer vrijgegeven.
In de horecagelegenheid is sprake van brand-, rook en waterschade. Ook in het hotel is sprake van rookschade. Verder heeft de brandweer op verschillende plaatsen in het hotel wanden open moeten breken om het rookafvoerkanaal te kunnen controleren.
De bhv-organisatie heeft het hotel snel en op een adequate wijze weten te ontruimen. Gasten zijn in eerste instantie bij verschillende strandtenten en nabijgelegen horecagelegenheden opgevangen. Later zijn de gasten gezamelijk in het Circustheater opgevangen. Uiteindelijk zijn de gasten ondergebracht in het zuidelijke deel van het hotel en kunnen zij de nacht in het hotel doorbrengen.
Een van de medewerksters van het hotel heeft rook ingeademd en is voor controle door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht. Er deden zich verder geen persoonlijke ongelukken voor.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws