Aangepast zoeken

woensdag 15 maart 2017

EVA-team pakt Zoetermeerder op

Den Haag - Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield de afgelopen dagen drie mannen aan in de leeftijd van 42, 33 en 30 jaar. De drie mannen waren veroordeeld door de rechtbank maar hebben hun straf nooit uitgezeten.

De 42-jarige man uit Zoetermeer was veroordeeld voor verduistering en moest zijn slachtoffers nog een schadevergoeding van 4300 euro betalen. Omdat de man dit niet kon betalen is hij nu aangehouden en voor 50 dagen in hechtenis genomen. Na deze 50 dagen moet de man alsnog de 4300 euro betalen.

Ook bezocht het EVA-team een adres in Leiden om de 33-jarige man daar aan te houden. Die was daar niet aanwezig. Maar op dat moment was er toevallig wel een 30-jarige man aanwezig die nog een gevangenisstraf van 21 dagen uit moest zitten. Bij het zien van de politie nam de 30-jarige man de benen en kon hij na een korte achtervolging een aantal straten verder worden aangehouden.

De 33-jarige man werd later alsnog aangehouden in een woning op het Hongarenburg in Den Haag. De man moest nog 102 dagen gevangenisstraf uitzitten omdat hij door de rechtbank was veroordeeld voor verduistering.

EVA-Team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws