Aangepast zoeken

maandag 27 maart 2017

Di-rect slaat homerun in het Paard24 maart was er niet alleen de presentatie van de nieuwe huisstijl van het Paard, maar ook een echt Haags feestje van Di-rect en de afsluiter van hun tour.

Emil Landman kwam als eerste het podium op om het Paard publiek even lekker op te warmen. Dat wist deze muzikant dan ook zonder enige moeite te doen. Heerlijke muziek veel ons ten deel.En dan is het tijd voor de mannen van Di-rect. Met Di-rect stijgt de temperatuur in het Paard en Marcel sleurt het publiek gelijk mij in heerlijke dansbare nieuwe Di-rect songs. De band is negen man sterk en de blazerssectie laat de muziek van deze top band heerlijk vol klinken. Het is moeilijk stilstaan bij de opzwepende nummers en het publiek is wild enthousiast. Er wordt meegezongen en gedanst. Marcel Veenendaal beweegt zich als een marionetten pop over het toneel en Spike en Marcel zoeken elkaar steeds weer op. De heren hebben er duidelijk veel plezier in om op te treden in hun eigen stad. De mimiek en expressie Marcel Veenendaal zijn iedere keer weer een genot voor het publiek, maar zeker voor de aanwezige Fotografen.  Hier en daar lijkt het op een ode aan Jo Cocker wanneer Marcel met zijn handen wappert. Wat opvalt is dat Marcel vaak de hoogte in gaat met zijn stem. Haar zuiver zet hij kippenvel op mijn armen.Dan duikt de zanger het publiek in en loopt onder een haag van handen naar achteren. De man bespeelt het publiek als een dirigent. Het publiek volgt de maestro.  Schitterend om te zien. Ook de ware Maistro Gitarist Spike van Soest weet het publiek heerlijk te bespelen. Als Di-rect tussen de nieuwe nummers door wat oudere nummers speelt brult het publiek mee met de teksten. Als afsluiter komen Marcel en Spike samen terug op het podium en Spike zet de eerste tonen van All in Vain in. Dan is hij daar weer die stem die je werkelijk de hartenpijn laat voelen, zo onwaarschijnlijk mooi. Na All in Vain is het podium in rood licht gehuld en speelt Marcel de airtrompet met het nummer La Vi en Rose.  

De hele band gaat nog even voor de foto op het toneel liggen omdat collega popfotograaf Wouter Vellekoop nog een foto schiet vanuit de nok van het Paard.

Wat een sfeer hangt er deze avond. Mooie mensen stralende gezichten en een dikke vette homerun voor Di-rect.

Op naar het volgende concert van deze weergaloze Haagse band!

Tekst en foto's: Roland Wichser
www.rolandwichser.nl


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws