Aangepast zoeken

zaterdag 4 maart 2017

Concert Nederlands beste gitarist JAN AKKERMAN 17 maart in het Paard van Troje


Jan Akkerman kun je gerust de beste Nederlandse gitarist aller tijden noemen. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Eind 2016 is hij 70 jaar geworden: reden voor een feestje, dus! 

Akkerman neemt voor dit partijtje veel muzikale vrienden mee: met niemand minder dan Benjamin Herman (New Cool Collective), Bert Heerink (Vandenberg), Ruben Hoeke en Laurie Akkerman staan er uitsluitend Nederlandse topmuzikanten op de bühnes vanavond.

Concerten van Jan Akkerman zijn altijd onvoorspelbaar, fris en energiek. Als authentieke improvisator laat hij zien waar hij toe in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn bandleden en met het publiek.

"Jan heeft enorm veel betekend voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Wat hij in de jaren zestig al deed op de gitaar… Daar breekt menigeen nog steeds zijn vingers over. Hij is een pionier, heeft deuren geopend en is altijd trouw gebleven aan zichzelf. Nu de ‘Grootmeester’ 70 wordt, vond ik het wel eens tijd worden voor een eerbetoon. Geen lullig, zoetsappig gedoe hoor. Nee, gewoon inpluggen en scheuren." Gitarist Ruben Hoeke
"Jan Akkerman houdt al decennia lang wereldwijd ’s lands eer hoog met zijn spel! Letterlijk en figuurlijk, onnavolgbaar. Het moet een eerbetoon worden tijdens zijn leven. Dat verdient hij." Collega gitarist Rob Winter

Tickets en info Paard van Troje

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws