Aangepast zoeken

zaterdag 4 maart 2017

Concert BLAUDZUN op 23 maart in het Paard van Troje


Bijna 2,5 jaar na de release van zijn succesvolle plaat ‘Promises of No Man’s Land’ verscheen op 7 oktober het nieuwe album van Blaudzun: ‘Jupiter’. De liedjesschrijver wisselt stevige rock met bombastische instrumentaties af met emotionele indie / singer-songwriter liedjes.

Vliegende start
Zijn stemgeluid doet denken aan Win Butler van Arcade Fire, maar is desalniettemin uniek. Zeker in Nederland, wat erin resulteerde dat Johannes Sigmond eind vorig decennium als Blaudzun het land muzikaal veroverde. Twee jaar geleden releasde hij zijn grootste succes tot nu toe uit: ‘Promises of No Man’s Land’ kwam binnen op 1 in de Album Top 100 en leverde de 3FM Award voor Best Alternative op.

Nieuw album Jupiter frivool en sexyHet nieuwe album Jupiter is een drieluik, een collectie liedjes in losse delen. Deel I van het album is een volwaardige LP en bevat negen songs die Blaudzun met zijn (deels nieuwe) band live opnam. Hierop produceert hij een fris geluid met bariton sax, stuwende drums en melodieuze ‘80s gitaren. Zelf noemt hij de songs ‘wuft’; licht, luchtig, soms zwoel of frivool. Wij voegen ‘sexy’ daar graag aan toe.

“Blaudzun piekt en krijgt daarmee het publiek op de knieën.”- Lust For Life magazine over het optreden in Ekko, september 2016

Jo Marches
Pop met een likje LSD, dat is het Utrechtse Jo Marches. Jo Marches is het geesteskind van songwriter Johanneke Kranendonk. Met haar band beweegt ze zich muzikaal in het spannende schemergebied tussen Tame Impala, Lykke Li en Portishead: hallucinatoire en psychedelische liedjes, die tegelijkertijd onverminderd catchy zijn.


Samen met producer David Hoogerheide werkte Johanneke aan twee EP’s waarvan de eerste, Silver & Gold, in het najaar uitkwam. Jo Marches speelde in 2016 voorprogramma's voor o.a. Eefje de Visser, Klangstof en maakte deel uit van de Popronde selectie. Vorige zomer bracht Jo Marches de eerste single The Night uit.
The Night smaakt namelijk naar meer, veel meer.'- Pinguin Radio

Info en tickets Paard van Troje Concerten BLAUDZUN

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws