Aangepast zoeken

donderdag 23 maart 2017

Brand in spouwmuur appartementencomplex Hoefkade Den Haag

Vanochtend even voor half vijf werd de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Hoefkade in Den Haag. De brandweer trof een brand aan in een spouwmuur van een portiek van een appartementencomplex. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en er vielen geen gewonden.

Om de brand te kunnen blussen heeft de brandweer een deel van de spouwmuur in het portiek gesloopt. In het appartementencomplex wonen onder andere personen met een  verstandelijke beperking. Zij bevonden zich bij aankomst van de brandweer op de galerij die uitkomt op een binnenplaats van het complex. Vanwege het aantal bewoners en de rookontwikkeling werd kort opgeschaald naar ‘grote brand’ om extra brandweerpersoneel en -materieel ter plaats te krijgen. Gezien de brand snel onder controle was, is terug geschaald naar ‘middel brand’ en is het incident afgehandeld met twee tankautospuiten en een hoogwerker.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Het aanwezige personeel van de ambulancedienst heeft in meerdere woningen uit voorzorg een aantal personen gecontroleerd op mogelijke rookinhalatie. Allen maakten het goed. 

Team brandonderzoek van Brandweer Haaglanden verricht onderzoek naar het ontstaan van de brand. Stichting Salvage en verhuurder Vestia handelen de schade verder af. Alle bewoners van het appartementencomplex konden in hun woningen blijven.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws