Aangepast zoeken

vrijdag 3 maart 2017

BEVRIJDINGSFESTIVAL DEN HAAG PRESENTEERT OP VRIJDAG 5 MEI IN TOTAAL 84 OPTREDENS

Op vrijdag 5 mei wordt op het Malieveld de tiende editie gehouden van het Bevrijdingsfestival Den Haag. Nog nooit eerder was het programma zo groot als dit jaar, met maar liefst 84 verschillende optredens op 9 podia en andere optreedplekken. Wij beseffen op deze dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen.
Naast het Hoofdpodium bestaat het festival dit jaar uit het Sena Performers Stage, het Free Stage in samenwerking met het Haags Pop Centrum en Musicon, het Haags Hiphop Centrum Podium, de All-4-Music Dance Area, het Plein van de Vrijheid Podium in samenwerking met Welkom Hier!, twee bussen met sprekers vanaf het Vfonds Busplatform en een podium in de centrale hal van de Tweede Kamer waar op 5 mei een Open Dag wordt gehouden.
Hoofdacts
Slotact op het hoofdpodium is dit jaar de groep De Staat, één van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid die met een helikopter van festival naar festival worden gevlogen. Op het Sena Performers Stage sluit GLOWINTHEDARK af met een DJ set. Aandere bekende namen op het festival zijn Sabrina Starke, Tim Akkerman, Woezel & Pip, Re:Freshed Orchestra ft. Brainpower, Russkaja, Mr Polska, Andy Frasco & The U.N., Sevn Alias, Omar Munie en Diggy Dex.

Schema Hier
Inhoudelijke activiteiten 
Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn er veel activiteiten rond de thematiek van 5 mei, zoals lezingen, debat, theater en cabaret. Uiteraard is er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten.
Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt ook dit jaar voorafgegaan door de Haagse Vrijheidsweken met bijna vijftig activiteiten in Den Haag. Hierover volgt later meer informatie.
Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Festivents en AT Events. Met dank aan gemeente Den Haag, Fonds 1818, Jupiler, Hilton The Hague, Haeghe Groep, Omroep West, Dunea, Sena, De Haagse Hogeschool, Cremers, Colorworks en het vfonds.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws