Aangepast zoeken

dinsdag 7 maart 2017

Bereikbaarheid City-Pier-City Loop 2017

Op zondag 12 maart 2017 is de 43ste City-Pier-City Loop: het grootste hardloopevenement van Den Haag. Naar de loop komen altijd veel mensen. Dus kom op tijd en laat de auto staan. Delen van de stad zijn gedurende de loop minder bereikbaar.

Het evenement begint om 9.45 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. De start van alle onderdelen is aan de Koningskade. De finish is aan de Boorlaan, nabij het Malieveld.

Familie-evenement

De City-Pier-City Loop heet officieel de NN CPC Loop Den Haag. Het is een Haags familie-evenement dat jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers trekt. Naast de Halve Marathon zijn er afstanden van 10 km, 5 km, 2,5 en 1 km. Met duizenden kinderen van bijna 100 scholen is het ook de grootste scholenloop van Nederland.

Reisadvies: kom met het openbaar vervoer of op de fiets

De NN CPC Loop Den Haag trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers. Vanwege de drukte adviseren de organisatie en de gemeente om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Komt u het evenement bezoeken? Kom dan ruim op tijd voor een mooi plekje. Vanaf 12 uur maakt de HTM (www.htm.nl) ruimte voor de CPC-loop en worden enkele trams omgeleid.
Komt u toch met de auto? Parkeer uw auto langs de randen van de stad in 1 van P+R locaties. De garage onder het Malieveld is niet bereikbaar op 12 maart.

Bereikbaarheid

Tijdens de 10 kilometer Loop en de Halve Marathon wordt steeds een gedeelte van het parcours tijdelijk afgesloten. Om de loop voor alle deelnemers, supporters en de bewoners van Den Haag veilig te laten verlopen wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd. Dit geldt alleen niet voor de Koningskade:
  • Koningskade - stad uit - tussen Javastraat en Zuid-Hollandlaan: afgesloten tussen 5.00 uur en 18.00 uur.
  • Koningskade, deel tussen Zuid-Hollandlaan en Bosbrug, volledig afgesloten van 5.00 tot 19.00 uur.
Verkeer op de Zuid-Hollandlaan in de richting Scheveningen kan de gehele dag blijven rijden.
Woont u in Den Haag en gaat u zelf met de auto op pad? Dan is het advies om dit voor 10.00 uur of na 17.00 uur te plannen of om voor alternatief vervoer te kiezen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma en over de afgesloten straten op de website van NN CPC Loop Den Haag: www.nncpcloopdenhaag.nl.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws