Aangepast zoeken

maandag 20 maart 2017

Armoedebestrijding in Zoetermeer

Op 11 november 2016 heeft Zoetermeer Vooruit middels schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor de pilot in Alphen aan den Rijn met de Mobility Mentoring methode. 

Vandaag heeft Zoetermeer Vooruit opnieuw schriftelijke vragen ingediend (zie bijlage) over hetzelfde onderwerp aangezien inmiddels is gebleken dat tientallen gemeenten in Nederland interesse heeft in deze methode en er zelfs 35 gemeenten blijken te zijn die er alles over willen weten of vergaande plannen hebben om ermee aan de slag te gaan.

“Vaak is het geen onwil maar door stress veroorzaakte onmacht, waardoor mensen in armoede afspraken vergeten, niet in staat zijn om beloften na te komen en snel boos worden. Het is daarom belangrijk om mensen met financiële problemen eerst bewust te maken van de stress waarmee ze leven alvorens er een stappenplan kan worden opgezet voor de verschillende terreinen die de stress veroorzaken zoals geld maar ook scholing, gezondheid en huisvesting. Vaak heeft dit bij (schuld)hulpverleners niet zo de aandacht en prioriteit, terwijl hersenonderzoek aantoont dat armoede een zware emotionele en cognitieve last veroorzaakt. Ik zou dus graag zien dat Zoetermeer deze methode omarmt of op z’n minst serieus onderzoekt in hoeverre we dit in Zoetermeer toe kunnen passen.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws