Aangepast zoeken

vrijdag 31 maart 2017

79-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc in Leidschendam

Leidschendam - Nog onbekende mannen kwamen woensdag 29 maart rond 12.45 uur met een smoes de woning binnen van een 79-jarige vrouw. Na het bezoek miste de bewoonster eigendommen. De politie onderzoekt de diefstal na babbeltruc en is op zoek naar getuigen.

De vrouw zat in haar woning aan de Burgemeester van Duyvendijklaan toen de voordeurbel ging. Twee, voor de vrouw onbekende, mannen met gele hesjes stonden voor de deur. Zij verklaarden van een firma te zijn en kwamen de waterleidingen doorspuiten. Omdat de flat op het punt staat te worden gerenoveerd, geloofde de bewoonster het verhaal van de mannen en liet hen binnen. Een van de mannen ging naar de keuken om iets te doen in het gootsteenkastje en met de kraan en de andere man ging naar de slaapkamer met als excuus de verwarming dicht te draaien. De vrouw bleef bij de man in de keuken. Het tweetal was ongeveer 10 minuten binnen en verliet toen weer de woning. Nadat de mannen waren vertrokken, ontdekte de vrouw dat uit de slaapkamer wat persoonlijke bezittingen waren weggenomen.

Signalementen

  • De ene man had een getinte huidskleur, ongeveer 1.80 meter lang en was tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij had een ringbaardje en droeg donkere kleding met een geel vestje met reflecterende zilveren streep.
  • De andere man was blank, ongeveer 1.90 meter lang en tussen de 45 en 50 jaar oud. Hij had een dik/gezet postuur, had zwart steil kort haar en had een zwarte ringbaard. Hij droeg zwarte kleding met een geel vestje met een reflecterende zilveren streep erop. Op de gele vestjes stond geen tekst.

Tips? Bel de politie!

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Of herkent dit verhaal omdat u ook slachtoffer geworden bent van een babbeltruc? Of slaat u aan op het signalement? Neem u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M, meld misdaad anoniem via 0800-7000. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws