Aangepast zoeken

donderdag 9 maart 2017

21-jarige man uit Zoetermeer verdacht van gooien stalen pijp naar agenten

Den Haag - De Haagse politie hield op woensdag 8 maart twee mannen aan die verdacht worden van ernstige geweldplegingen tegen politieagenten. De politie gaat meer aanhoudingen verrichten voor de geweldplegingen en vernielingen tijdens de voetbalwedstrijd ADO-Feyenoord van zondag 19 februari.

Een rechercheteam onderzoekt de geweldplegingen en vernielingen tijdens ongeregeldheden in het voetbalstadion van ADO Den Haag. In dit onderzoek achterhaalden rechercheurs de identiteit van twee  mannen, van 21 en 34 jaar, die van ernstige feiten worden verdacht. De 34-jarige Hagenaar wordt verdacht van het gooien van een brandende fakkel die een agent raakte. De 21-jarige man uit Zoetermeer wordt verdacht van het gooien van een stalen pijp naar agenten. Met de twee aanhoudingen van woensdag 8 maart hield de politie in totaal 14 verdachten aan en het onderzoek is nog in volle gang. De politie gaat meer aanhoudingen verrichten.

Uitbraak van geweld

Tijdens de voetbalwedstijd ADO – Feyenoord op zondag 19 februari 2017 hebben ernstige ongeregeldheden plaatsgevonden in het stadion. Twee toeschouwers werden door ADO-aanhang hardhandig van de tribune verwijderd. Toegesnelde agenten probeerden deze toeschouwers te beschermen, maar werden vervolgens door een grote groep vermoedelijke ADO-aanhang belaagd. In de uitbraak van geweld die volgde, werden zij geschopt, geslagen en werden er onder andere tafels, planken, staven naar hen gegooid. Negen agenten zijn licht gewond geraakt. Pas na inzet van de ME werd de rust in het stadion hersteld.

Camerabeelden

De recherche krijgt graag de beschikking over beelden die bezoekers van de wedstrijd gemaakt hebben. Hebt u camerabeelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, dan kunt u deze uploaden via deze link . Hebt u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag Zuid via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws