Aangepast zoeken

donderdag 2 februari 2017

Zoetermeer start verbouwing Stadhuisplein en RandstadRailhalte

Bezoekers van de Zoetermeerse Binnenstad kunnen zich definitief verheugen op een Stadhuisplein met nog meer mooie terrassen, een bestrating zonder verhoging en meer groen. De gemeente start met de verbouwing van het Stadhuisplein en de daaronder gelegen RandstadRailhalte. In de zomer van 2018 kunnen bezoekers en bewoners van de binnenstad gebruik maken van het aantrekkelijke en lichte station dat prettig toegankelijk is.

Echte bomen verrijzen uit de twee trapgaten van het Randstadrailperron die uitkomen op het Stadhuisplein. De naastgelegen liften bieden een veilige toegankelijke verbinding tussen plein en halte voor minder validen. Op 4 juli vorig jaar heeft de gemeenteraad het definitief ontwerp voor het Stadhuisplein en de RandstadRailhalte vastgesteld.

Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling: 'Dit is een zeer belangrijke zichtbare vernieuwing van plein én halte, die mede door een financiële bijdrage van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag mogelijk wordt gemaakt. Het Stadhuisplein is als middelpunt van het Stadshart één van de belangrijkste horecapleinen van Zoetermeer. We mogen trots zijn op het plein en de halte die we straks gaan krijgen.'

De raad vroeg het college om 1 miljoen euro te laten meefinancieren door externe partijen. Rosier waardeert dan ook de bijdrage van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag van 1,7 miljoen voor de verbouwing van de RandstadRailhalte. De totale kosten van de vernieuwing van het plein en de halte zijn begroot op ruim 4 miljoen euro. De gemeente begint met de voorbereidingen van de verbouwing waaronder de definitieve inrichting van het plein met de invulling van groen, de bestrating en de keuze van het straatmeubilair zoals bankjes en verlichting. Dit gebeurt in samenspraak de ondernemers, gebruikers en bewoners.

Gemeente en ondernemers gaan samen zorgen dat dat het Stadhuisplein ook tijdens de verbouwing blijft bruisen en de RandstadRailhalte bereikbaar is. De uitvoering van de werkzaamheden start vóór april 2017. Naar verwachting zijn het plein en de halte in het tweede kwartaal 2018 onherkenbaar veranderd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws