Aangepast zoeken

woensdag 8 februari 2017

VVD Zoetermeer tegen plaatsing windturbines in de Balij

De VVD-fractie in de raad van Zoetermeer is en blijft tegen de komst van windturbines in de Balij. Volgens de VVD is de plek daarvoor ongeschikt. Woensdag discussieert een commissie van Provinciale Staten over de locatie. De VVD hoopt dat de commissie negatief adviseert over de mogelijke plaatsing.

Vanaf het begin van de discussies in 2015 heeft de VVD-fractie in de raad van Zoetermeer zich uitgesproken tegen de mogelijke komst van windturbines in het Balijbos. Zij vond daarbij alle andere fracties in de raad aan haar zijde. Raadslid Jan Willem Schotel: “Natuurlijk moeten we over op duurzame energie. En windenergie is hierin belangrijk. Maar de Balij is √©cht ongeschikt. Een belangrijk recreatie- en natuurgebied wordt blijvend verstoord en bij omwonenden is absoluut geen draagvlak.”.


Volgens de VVD ligt het veel meer voor de hand naar Prisma en Bleizo aan de oostzijde van Zoetermeer te kijken voor hun geschiktheid voor windturbines. Schotel (VVD): “En daarnaast moeten we in de stad fors inzetten op energiebesparing. Daar worden gelukkig al diverse initiatieven voor ontwikkeld. De VVD-fractie in Zoetermeer heeft over de turbines regelmatig contact met de fractie in de Provinciale Staten.”.

Woensdag vergadert de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving over dit onderwerp. Hopelijk komt er een duidelijk nee.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws