Aangepast zoeken

woensdag 1 februari 2017

VVD Zoetermeer geen kinderopvang op een bedrijventerrein

“Een bedrijventerrein is geen plek voor een kinderdagverblijf!”. De VVD in de raad van Zoetermeer zal geen steun geven aan een voorstel van het college dat dit voor Parousia wel mogelijk maakt. Volgens de VVD-fractie is de veiligheid van de kinderen het belangrijkst.
Of een kinderopvang in het gebouw van Parousia aan de Wattstraat wel of niet mag was al eerder onderwerp van discussie in de Zoetermeerse raad. Is een bedrijventerrein wel een veilige locatie voor zo’n opvang? En als je het goedvindt belemmer je daarmee niet de ontwikkelingsmogelijkheden van bedrijven in de buurt van de opvang?

De laatste discussie vond in 2013 plaats toen de raad het college uiteindelijk opdracht gaf met Parousia tot een oplossing te komen. …bij voorkeur aan de Wattstraat.
De VVD was toen – en is nog steeds – principieel tegenstander van de vestiging van kinderdagverblijven op bedrijventerreinen.

Het college stelt de raad nu voor het bestemmingsplan aan te passen waarmee de kinderopvang in Parousia “bestemmingsplantechnisch” mogelijk wordt.

De VVD is teleurgesteld dat het bestemmingsplan nu de vestiging van een kinderdagverblijf mogelijk maakt.

VVD-raadslid Jan Willem Schotel: “Als het wordt aangenomen natuurlijk. En we hopen dat de raad anders beslist. Wij zijn en blijven huiverig wat betreft kinderopvang op industrieterreinen. Veiligheid staat bij ons voorop. Hopelijk zien meerdere fracties het ook zo.”.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws