Aangepast zoeken

maandag 20 februari 2017

Vrouw beroofd van telefoon in Leiden

Leiden - Een 21-jarige vrouw uit Leiden werd zondag 19 februari op de Oude Rijn door twee mannen op de fiets van haar telefoon beroofd. De politie komt graag in contact met getuigen van deze straatroof.

De vrouw liep zondag 19 februari omstreeks 23.15 uur op de Oude Rijn in de richting van de Uiterstegracht. Zij liep al bellend over de stoep toen zij plotseling een forse duw van iemand op de fiets kreeg. De vrouw raakte uit balans en nog voor zij er erg in had werd haar telefoon uit haar handen gegrist. Twee mannen gingen er vervolgens op de fiets vandoor. De vrouw is nog even tevergeefs achter de twee aangerend en heeft daarbij om hulp geroepen.

Signalementen

Dader 1 is tussen de 16 en 18 jaar oud en heeft een licht getint uiterlijk. Hij heeft kort tot half lang donker haar en een normaal postuur. Hij droeg tijdens de straatroof een donkere jas en had verder donkere kleding aan. Hij reed op een zogenaamde Oma-fiets.

Dader 2 is eveneens tussen de 16 en 18 jaar oud en heeft een licht getint uiterlijk. Ook hij heeft kort tot half lang donker haar en was volledig in het donker gekleed. Hij heeft een normaal postuur en reed vermoedelijk op een fiets van het merk Gazelle.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van deze straatroof aan de Oude Rijn ter hoogte van de Uiterstegracht. Dit gebeurde omstreeks 23.15 uur. Hebt u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws