Aangepast zoeken

maandag 6 februari 2017

Veroordeelde Hagenaar aangehouden

Den Haag - Het EVA-team van de politie Den Haag hield maandagmorgen 6 februari een 42-jarige Hagenaar aan die zich niet aan de voorwaarden van zijn gevangenisstraf had gehouden. De man werd in 2014 veroordeeld voor meerdere diefstallen.

Bij zijn veroordeling kreeg de Hagenaar een zogeheten ISD-maatregel opgelegd. Met een ISD-maatregel wordt beoogd het uitzichtloze patroon van vastzitten, vrijkomen en terugvallen dat de groep stelselmatige daders kenmerkt, te doorbreken. Nadat hij zich in januari niet hield aan de voorwaarden van zijn veroordeling, kreeg het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) de opdracht de man op te sporen en aan te houden.

Maandag 6 februari werd hij getraceerd in een woning in Den Haag. Omdat er op aanbellen en aanroepen niet werd gereageerd, forceerde het team de voordeur. In de hal zagen de agenten de man staan met een mes in zijn handen. Zij wisten hem snel te overmeesteren en aan te houden. Hij is ingesloten en moet het restant van zijn straf alsnog uitzitten.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws