Aangepast zoeken

zondag 5 februari 2017

Verdachte aangehouden op de A4 na achtervolging

Den Haag - Een 53-jarige man uit Den Haag werd in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 februari na een achtervolging aangehouden op de A4. De Hagenaar wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in een woning aan de Wapenveldestraat. De politie onderzoekt de zaak.

Een getuige belde zaterdag nacht omstreeks 02.20 uur de politie dat er ingebroken zou worden in een woning aan de Wapenveldestraat. Er zou een BMW wegereden zijn. Gewaarschuwde agenten kwamen in de omgeving van de Zuiderparklaan een BWM tegen die met hoge snelheid en tegen de richting in reed. Een poging om de auto te laten stoppen en te controleren mislukte. De auto reed door en een  politieauto raakte daarbij beschadigd. De bestuurder van de auto reed met hoge snelheid over de Moerweg in de richting van de A4. De auto kreeg op de A4 ter hoogte van de afslag Rotterdam een klapband maar zag toch nog kans verder te rijden. Verderop op de A4 stopte de auto plotseling en stapte de bestuurder uit.

Beetwonden

Agenten deelde hem mee dat hij was aangehouden, de man werkte echter niet mee maar verzette zich hevig. Een politie hond werd ingezet om de man onder controle te krijgen en aan te houden. De Hagenaar liep beetwonden op in zijn been en werd overgebracht naar een ziekenhuis . Na de behandeling werd hij naar  een politie bureau gebracht.
De man zit nog vast voor verhoor.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws