Aangepast zoeken

maandag 27 februari 2017

Theaterconcert Sjors van der Panne: Adembenemend!26 februari presenteerde Sjors van der Panne zijn eerste album met de titel "Sjors, Met elkaar" in theater Diligentia in Den Haag. In de volle zaal zaten o.a. Liesbeth List, Angela Groothuizen en Marco Borsato. Voor Zoetermeernieuws was ik bij deze presentatie aanwezig.

Sjors deed in 2014 mee aan de Voice of Holland. In dat programma eindigde hij als tweede in de finale. Sjors heeft sindsdien hard aan de weg getimmerd en komt met een album met eigen geschreven liedjes. Het is zijn derde cd. Zijn debuutalbum draagt de titel "Eén nacht"
Verder bracht hij een live album uit van de concerten die hij gaf in het Concertgebouw in Amsterdam met de titel "Klassiekers in het Concertgebouw".

Tijdens het optreden zingt hij vooral zijn eigen werk. Hij is expressief en tegelijkertijd ook breekbaar. Hij brengt de nummers met heel veel gevoel en emotie. Het ene moment zingt hij heel ingetogen en breekbaar, en brengt hij zijn teksten als poëzie rechtstreeks naar je hart. Het andere moment zingt hij met kracht en energie die als vuur van het toneel spat.

Hij weet met zijn optreden de tranen uit je ogen te trekken. Met zijn liedjes en teksten grijpt hij je hart vanaf het eerste nummer en laat het niet meer los. Hij pakt de aandacht van het publiek en bij de rustige liedjes is het bladstil en kun je een speld horen vallen. Ademloos luisteren de bezoekers naar deze bijzondere zanger. Aan het einde van de eerste set bedankt Sjors een aantal mensen die een grote rol hebben gespeeld in de totstandkoming van zijn album. Dan vraagt hij Marco Borsato op het toneel om het eerste exemplaar van zijn album in ontvangst te nemen. Marco is vol lof over het album. Hij zegt daarover, "Toen ik de teksten hoorde, kwamen ze keihard bij mij binnen".
Volgens Marco is Sjors van der Panne een grote aanwinst voor de Nederlandstalige muziek, en behoort Sjors tot één van zijn favoriete zangers.

Marco schrijft op zijn website: "Sjors is een artiest van absolute klasse met het vermogen een boodschap over te brengen zoals maar weinig artiesten dat in Nederland kunnen. Sjors is ontwapenend, puur. En zingt met zoveel gevoel voor nuance en detail, dat iedere stilte een boodschap op zich is". Ook de producer van het album Sander Geboers , bekend van zijn samenwerking met Claudia de Breij raakte tijdens het produceren dusdanig onder de indruk van de teksten dat ook hij er stil van werd.

Tijdens het optreden brengt Sjors ook een ode aan Liesbeth List. Verder zingt hij nummers van Frank Boeyen,  Brel en Ramses Shaffy. Samen met Duncan Laurence en Monique Klemann zingt hij diverse duetten en up tempo nummers. De bandleden speelden de sterren van de hemel. De gedrevenheid en passie van deze muzikanten was direct voelbaar.Het optreden van Sjors van der Panne was indrukwekkend, emotioneel en adembenemend. 

Zijn nieuwe cd is "Adembenemende poëzie voor je hart!". Net als zijn theatershow. 

Sjors van der Panne zal in vele theaters in het land optreden. Ga naar zijn website voor zijn komende optredens.

Vanaf 27 februari is dit nieuwe album 'Met Elkaar' te streamen op Spotify en te koop via iTunes. Zijn cd kun je bestellen via zijn website.

tekst en foto's Roland Wichser
www.rolandwichser.nlNOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws