Aangepast zoeken

donderdag 2 februari 2017

THE LIFE I LIVE BREIDT UIT NAAR KONINGSDAG

EERSTE NAMEN BEVESTIGD: MY BABY, KRAAK & SMAAK, POLYNATION


Het gratis toegankelijke Haagse muziekfestival THE LIFE I LIVE breidt dit jaar uit naar Koningsdag. Voor het eerst zijn er in Den Haag op zowel Koningsnacht (woensdag 26 april) als Koningsdag (donderdag 27 april) optredens van bands op diverse buitenpodia in de binnenstad die het geluid van nu en de toekomst brengen. THE LIFE I LIVE voegt met haar avontuurlijke programma ook dit jaar weer een bijzonder hoofdstuk toe aan de rijke historie van popstad Den Haag. De eerste bevestigde namen zijn o.a. MY BABY, KRAAK & SMAAK (LIVE), PINK OCULUS, POLYNATION, COMPACT DISK DUMMIES en INDIAN ASKIN.Eerste namen line-up
MY BABY verovert momenteel de wereld als één van de vaandeldragers van de Nederlandse popmuziek. Kraak & Smaak is een gerenommeerde naam die menig (internationaal) festival aan gort speelt; op THE LIFE I LIVE doen ze een set met volledige live band. Pink Oculus heeft met haar warme stem, ijzersterke live performance en experimentele uitspattingen nu al een enorme staat van dienst, waaronder tweemaal Eurosonic/Noorderslag, Solar en The Great Escape. Indian Askin was een van de grootste verrassingen van 2016; de Amsterdamse groep bevestigde hun doorbraakjaar met debuutalbum Sea Of Ethanol en een veelgeprezen liveshow die ruim 50 festivals aandeed.Compact Disk Dummies zijn de kroonprinsen van de Belgische electropop. Polynation ontstond uit de wens om elektronische livemuziek ‘levendiger en gevoeliger’ te maken en werd onlangs door 3voor12 uitgeroepen tot een van de 12 beloftes van afgelopen jaar. Ephemerals is een soulband uit Londen met muzikanten uit verschillende soul-, jazz- en afrobeatbands. The Stangs brengt rock & beat in de stijl van de sixties. Watching them live is like going back to the old days“ aldus Phil May van de legendarische ‘Pretty Things’. Fuzz, reverb, een transistor orgel en een wild ongelikt stel muzikanten vormen het eveneens Haagse The Hazzah. 

De komende tijd worden er nog ruim 30 spraakmakende acts aan het programma toegevoegd.Elektronische muziek 
THE LIFE I LIVE staat in het teken van de nieuwste ontwikkelingen binnen de popmuziek, met dit jaar meer dan ooit aandacht voor elektronische muziek. Het Kerkplein wordt dit jaar zelfs omgetoverd tot sfeervol dansplein waarbij sets van up and coming producers de toon zetten.

Twee dagen feest 
De afgelopen jaren pakt Den Haag als Koninklijke Stad steeds meer uit tijdens Koningsdag. Met de verlenging van THE LIFE I LIVE naar Koningsdag is Den Haag the place to be voor een meerdaags verblijf. Naast het uitgebreide muziekaanbod wordt er in samenwerking met binnenstadorganisaties, horeca en winkels gebouwd aan een nieuwe traditie in Den Haag op Koningsnacht én Koningsdag.
THE LIFE I LIVE
Woensdag 26 april (Koningsnacht) & donderdag 27 april (Koningsdag) 2017
Binnenstad Den Haag | 10 podia | meer dan 40 live acts | gratis toegang
Meer informatie: www.thelifeilive.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws