Aangepast zoeken

woensdag 8 februari 2017

Straatroof Zoetermeer in Bureau Rijnmond

Rotterdam - Deze week zal in ‘Bureau Rijnmond’ aandacht worden besteed aan twee overvallen in Rotterdam, een straatroof in Zoetermeer en brandstichtingen in Gorinchem. ‘Bureau Rijnmond is het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie.

Overvallen

Op donderdag 29 september 2016 werd een winkel van Used Products in de Jonker Fransstraat in Rotterdam overvallen. Rond 12.00 uur kwam een overvaller met een opvallende doek voor zijn gezicht binnen. Hij haalde een vuurwapen tevoorschijn en richtte dit wisselend op de werknemer en op een klant in de winkel. Hij ging er uiteindelijk vandoor met een buit van een paar honderd euro. Er zijn goede beelden van de overvaller.

Ook beelden van een overval op een vestiging van Dirk III (slijterij) op de Goudsesingel. Deze overval werd gepleegd op zaterdagh 10 december 2016.

Straatroof Zoetermeer

In Zoetermeer werd een man overvallen door vrienden van een bekende van hem. Het vermoeden bestaat dat de verdachte uit Rotterdam of de omgeving daarvan komt en daarom tonen wij de verdachte in “Bureau Rijnmond’.

Brandstichting

In Gorinchem zijn eind 2016 diverse branden gesticht, waarbij bij één van die brandstichtingen een hoogbejaard echtpaar in levensgevaar is geweest. De politie is op zoek naar getuigen en informatie.

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws