Aangepast zoeken

maandag 13 februari 2017

Rotterdammer aangehouden voor bedreigen echtgenote met kapmes

Rotterdam - Een 54-jarige Rotterdammer is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning aan de Groenezoom aangehouden nadat hij zijn echtgenote had bedreigd met een kapmes.

In paniek belde de vrouw even voor twee uur ’s nachts het alarmnummer. Zij vertelde dat haar man zojuist in hun woning aan de Groenezoom had gedreigd haar te verwonden met een kapmes. Zij wist zichzelf in veiligheid te brengen door zich op te sluiten in het toilet.  

Niet voor rede vatbaar

Agenten snelden op de melding af en gingen de woning binnen. Zij eisten dat de man zijn kapmes neerlegde, maar de man, die onder invloed was van alcohol, weigerde te luisteren. Op dat moment kwam een hondengeleider in de woning aan. Omdat de man niet voor rede vatbaar was en de aanwijzingen van de agenten weigerde op te volgen, richtte de hondengeleider een taser op de man. De taser is onlangs bij wijze van proef toegevoegd aan de uitrusting van de hondengeleiders in Rotterdam. De hondengeleider waarschuwde de man dat hij getaserd zou worden als hij het kapmes niet zou laten vallen. Dit zette hij kracht bij door op de taser een licht- en geluidsignaal te activeren. Daarop liet de man het kapmes vallen en kon hij worden aangehouden.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws