Aangepast zoeken

maandag 20 februari 2017

Recherche start onderzoek na belagen agenten tijdens voetbalwedstrijd ADO-Feyenoord

Den Haag - De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd ADO-Feyenoord op zondag 19 februari. Tijdens en na afloop van de wedstrijd werden agenten tot twee keer toe belaagd door supporters, waarna de mobiele eenheid werd ingezet.

Voor de wedstrijd waren behalve supporters van de uit- en thuisclubs ook een groot aantal Club Brugge-supporters afgereisd naar het Kyocera-stadion. Toen tijdens de wedstrijd een deel van de supporters aanstalte maakte om naar de Mansveld-tribune te gaan, werden zij tegengehouden door agenten van de voetbaleenheid en ADO-stewards. Op dat moment richtte de groep van ongeveer 100 supporters echter haar agressie op de agenten en de stewards waarna het scheidingshek onder de tribune het begaf. De agenten werden bekogeld met alles wat de supporters in handen kregen en kregen bijstand van de mobiele eenheid, die een charge uitvoerde. In het tumult zijn negen agenten van de voetbaleenheid lichtgewond geraakt.

Na de wedstrijd werd het bij het supportershome wederom onrustig en werd de politie bekogeld. Opnieuw kwam de ME in actie en voerde een charge uit. Daarbij werden drie supporters aangehouden. Twee verdachten, een 19-jarige Hagenaar en een 36-jarige man uit Monster, zitten nog vast vanwege openlijk geweld. Het is nog niet duidelijk of zij worden voorgeleid. De derde verdachte kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Rechercheonderzoek

Een rechercheteam is geformeerd om een onderzoek in te stellen naar de ongeregeldheden en degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn. De belaagde agenten hebben inmiddels aangifte gedaan. Voor het onderzoek zijn camerabeelden van groot belang. Naast de beelden van camera’s uit de omgeving en de bodycams van de agenten, krijgt de recherche graag de beschikking over beelden die bezoekers van de wedstrijd gemaakt hebben. Heeft u camerabeelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, dan kunt u deze downloaden via deze link. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, neem dan contact op met de recherche aan Bureau Ypenburg-Leidschenveen via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws