Aangepast zoeken

donderdag 23 februari 2017

Politie treft hennepkwekerijen aan na meldingen sterke hennepgeur in Leiden

Leiden - De politie trof dinsdag 21 februari in een woning aan de Kneppelhoutstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Twee verdachten zijn aangehouden.

Agenten namen dinsdag 21 februari poolshoogte bij de woning, nadat er een melding was binnengekomen van een sterke hennepgeur rondom een pand aan de Kneppelhoutstraat.
In de woning werden 180 hennepplanten aangetroffen. De bewoners, een 56-jarige vrouw en een 58-jarige man, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Haarlemmerstraatweg

In Oegstgeest werd eveneens bij een pand een sterke hennepgeur geroken waarop agenten ook daar poolshoogte namen. In een schuur aan de Haarlemmerstraatweg werden 200 hennepplanten aangetroffen. Er werden daar geen verdachten aangehouden.
De hennepplanten en de apparatuur zijn vernietigd.

Hennepkwekerijen

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws