Aangepast zoeken

woensdag 1 februari 2017

Politie treft drie hennepkwekerijen aan in regio Leiden

Leiden e.o. - De politie doorzocht dinsdag 31 januari na diverse tips meerdere panden in Leiden en omgeving. Hierbij werden in totaal drie hennepkwekerijen aangetroffen en twee personen aangehouden.

Bij de politie waren meerdere meldingen binnengekomen over hennepkwekerijen in Leiden, Katwijk en Noordwijkerhout. Agenten namen dinsdag 31 januari poolshoogte bij meerdere panden.

In Leiden werd in een woning aan de Kneppelhoutstraat een in werking zijnde hennepkwekerij met 190 planten aangetroffen. Twee personen die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Leiden en een 22-jarige man uit Leiden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Noordwijkerhout

In Noordwijkerhout was het raak in een pand op het industrieterrein aan de Gieterij. Daar troffen agenten dinsdag 600 hennepplanten aan. De planten werden aangetroffen achter een dubbele wand van het bedrijf.

Katwijk

Ook in Katwijk namen agenten een kijkje in een woning in de Talmastraat. Daar werd in een flatwoning een kweektent met 117 hennepplanten aangetroffen. Na onderzoek in de woning bleek er sprake van diefstal van stroom en was de watermeter verwijderd. Tevens werd een brandgevaarlijke situatie geconstateerd.

De kwekerijen worden ontmanteld en samen met de hennep vernietigd.

Hennepkwekerijen

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws