Aangepast zoeken

vrijdag 3 februari 2017

Pizzakoerier beroofd van bromfiets in Den Haag

Den Haag - Twee nog onbekende mannen beroofden donderdag 2 februari rond 23.00 uur een pizzakoerier onder bedreiging van een steekwapen van zijn bromfiets. De politie onderzoekt de beroving en is op zoek naar getuigen.

De koerier, een 25-jarige Hagenaar, had net een pizza bezorgd op de Generaal Spoorlaan en reed vervolgens op de bromfiets terug naar de pizzeria via onder andere de Huis te Landelaan en de Amezonestraat. Via de Vosmaerstraat reed hij de Hildebrandstraat in. Ter hoogte van het fietspad, waar de oversteek gemaakt kan worden naar station Moerwijk, stonden er ineens twee personen op de rijbaan. De koerier kon niet anders dan stoppen. Een van de mannen ging voor de Hagenaar staan en pakte de bromfiets beet. Op het moment dat het slachtoffer deze man weg probeerde te duwen, ging de andere man naast hem staan en haalde een steekwapen tevoorschijn uit zijn jas. Onder bedreiging van het steekwapen moest het slachtoffer zijn bromfiets en helm afgeven. Een van de daders deed de helm op. Beiden stapten vervolgens op de bromfiets en reden weg in de richting van het Hildebrandplein.

Signalementen

Dader 1 was een man van vermoedelijk Oost-Europese afkomst, tussen 20 en 25 jaar en 1.70 en 1.75 meter lang. Hij had opgeschoren blond haar, groene ogen en droeg een wit bomberjack met een witte capuchon.

Dader 2 was ook een man van vermoedelijk Oost-Europese afkomst, tussen de 20 en 25 jaar en de 1.70 en 1.75 meter lang. Hij had opgeschoren haar, een sikje en rechts een zogenaamd ‘bloemkooloor’. Verder droeg hij een bordeaux kleurige jas. 

Scooter en helm

De daders namen een witte bromfiets mee van het merk AMG met achterop een opvallende gele box om de bestellingen in te vervoeren. Het achterlicht van de bromfiets was defect. Verder namen de daders een witte halve helm mee met een doorzichtig vizier en op de voorkant een sticker van ‘thuisbezorgd’. 

Tips? Bel de politie!

De recherche komt graag in contact met getuigen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche van Team Laak via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Dan kunt u bellen met M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws