Aangepast zoeken

donderdag 2 februari 2017

MRDH draagt 1,7 miljoen bij aan Halte Stadhuis Zoetermeer

De vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft woensdag 1 februari een subsidie toegekend aan Zoetermeer voor het opknappen van de RandstadRail-halte onder het Stadhuis. Met de subsidie is een bedrag gemoeid van €1,7 miljoen. Volgens de VVD is het een belangrijke steun in de rug voor Zoetermeer. Het opknappen van de halte is niet alleen een boost voor de bereikbaarheid van Zoetermeer, maar het Stadhuisplein als geheel gaat er ook op vooruit. Een welkom vooruitzicht voor de 1,1 miljoen reizigers en de vele bezoekers van horeca die het plein jaarlijks aandoen.

Bij het behandelen van de plannen voor het opknappen van het Stadhuis was het voor de VVD belangrijk dat die plannen onlosmakelijk waren verbonden met het opknappen van het Stadhuisplein. De subsidie van de MRDH bevestigt die verbinding nu ook, zo is ook in het besluit te lezen. “Een goede uitstraling en bereikbaarheid van de halte bevorderen ook het gevoel van veiligheid op het station”, betoogt VVD-er Dick Faas. Voor de VVD betekent dit dus niet alleen een belangrijke plus voor het OV in Zoetermeer, maar ook dat er goed werk gemaakt kan worden van een belangrijke plek in de stad, waar mensen ook graag in hun vrijetijd komen.

Voor het Stadhuisplein als centraal horecaplein, maar ook als ondergrondse halte van de RandstadRail betekent het opknappen ervan dat er gewerkt wordt aan uitstraling en bruis, maar ook aan sociale veiligheid. De VVD was dan ook groot voorstander van centrale trappen en liften op het plein om de lichtinval op de halte te vergroten en van het Stadhuisplein een echt stadsplein te maken waar veel gebeurt. “De ondergrondse halte bij het Stadhuisplein geeft een niet heel veilig gevoel, zelfs niet overdag”, aldus Dick Faas. Faas concludeert: “De subsidie levert een belangrijke bijdrage aan het veiliger maken van de halte. Meer licht, een frisse en moderne uitstraling en dat meteen in lijn met de opknapbeurt van het Stadhuis”.  

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws