Aangepast zoeken

maandag 20 februari 2017

MOGELIJK EXPLOSIEGEVAAR DOOR DE GASKOPPELING OP VRIJSTAANDE GASFORNUIZEN OF VRIJSTAANDE TAFELMODELGASKOOKPLATEN VAN BOSCH EN SIEMENS.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING 
MOGELIJK EXPLOSIEGEVAAR DOOR DE GASKOPPELING OP VRIJSTAANDE GASFORNUIZEN OF VRIJSTAANDE TAFELMODELGASKOOKPLATEN VAN BOSCH EN SIEMENS. 

Consumenten die deze apparaten in huis hebben, vragen wij dringend om de volgende veiligheidswaarschuwing in acht te nemen.

In Nederland geldt de veiligheidswaarschuwing voor vrijstaande gasfornuizen en vrijstaande tafelmodelgaskookplaten van de merken Bosch en Siemens, geproduceerd tussen augustus 2006 en oktober 2011.
Onder bepaalde omstandigheden kan gas ontsnappen en in extreem zeldzame gevallen kan explosiegevaar ontstaan. De oorzaak ligt in een mogelijk defect aan de geïnstalleerde gaskoppeling.
BSH roept consumenten op om te controleren of de veiligheidswaarschuwing geldt voor hun apparaat. BSH biedt iedere consument, wiens apparaat een mogelijk defecte gaskoppeling heeft, een gratis vervanging van de gaskoppeling aan. De vervanging wordt door een erkende technicus aan huis uitgevoerd.
Let op: om elk mogelijk gevaar te voorkomen, dienen consumenten wiens apparaat het betreft, de gaskraan van het apparaat onmiddellijk dicht te draaien. De kookplaat mag niet worden gebruikt totdat de gaskoppeling is vervangen.
Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak en bedanken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip. Lukt het niet om uw apparaat te controleren of heeft u nog andere vragen, neem dan contact met ons op.
Klik op deze link om te kijken of uw gasfornuis veilig is of niet

 1. Controleer of de waarschuwing geldt voor uw apparaat:
  Kijk zorgvuldig naar de afbeeldingen hieronder. Als een van de afbeeldingen lijkt op uw apparaat, controleer dan of u in aanmerking komt voor de vrijwillige veiligheidsactie. 
  Noteert u alstublieft het modelnummer (E-Nr.) en de vier cijfers van het FD-nummer die staan op het typeplaatje van uw apparaat (zie afbeeldingen hieronder waar u het typeplaatje kunt vinden).

  Vrijstaand gasfornuis

  De waarschuwing geldt voor vrijstaande gasfornuizen met of zonder lade.
  Vrijstaand gasfornuis

  Vrijstaand tafelmodelgaskookplaat

  De waarschuwing geldt alleen voor vrijstaande tafelmodelgaskookplaten die OP het werkblad of een koelkast staan (zie afbeelding hieronder).
  Vrijstaand tafelmodelgaskookplaat

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws