Aangepast zoeken

vrijdag 24 februari 2017

Meerdere aanhoudingen na ernstige ongeregeldheden tijdens de wedstrijd ADO-Feijenoord

Den Haag - De politie hield op vrijdag 24 februari acht verdachten aan in verband met ernstige ongeregeldheden tijdens de wedstrijd ADO-Feijenoord op zondag 19 februari.


Tijdens de voetbalwedstijd ADO – Feyenoord op zondag 19 februari 2017 hebben ernstige ongeregeldheden plaatsgevonden in het stadion. Twee toeschouwers werden door ADO-aanhang hardhandig van de tribune verwijderd. Toegesnelde agenten probeerden deze toeschouwers te beschermen, maar werden vervolgens door een grote groep vermoedelijke ADO-aanhang belaagd.

In de uitbraak van geweld die volgde, werden zij geschopt, geslagen en werden er onder andere tafels, planken, staven naar hen gegooid. Negen agenten zijn licht gewond geraakt. Pas na inzet van de ME werd de rust in het stadion hersteld.


Er is een speciaal rechercheteam gevormd dat onderzoek doet naar de identiteit van meer verdachten en daarbij gebruik maakt van camerabeelden. Dit resulteerde vandaag in de aanhouding van acht mannelijke verdachten, vier Hagenaars in de leeftijd van 22, 41, 42 en 55 jaar, een 34-jarige uit Voorburg, een 31-jarige uit Rijswijk, een 44-jarige uit Nootdorp en een 29-jarige uit Zoetermeer.

Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie roept mensen op die betrokken waren bij de ongeregeldheden zich vrijwillig te melden.

Zondag werden al twee verdachten direct aangehouden. Die zijn woensdag 22 februari voor de rechter-commissaris gebracht. Een blijft in voorarrest totdat hij zich op woensdag 1 maart voor de politierechter moet verantwoorden. Een is door de officier van justitie heengezonden met een gebiedsverbod voor het ADO-stadion en omgeving. Donderdag is ook een verdachte aangehouden die vanmiddag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.   

Camerabeelden

De recherche krijgt graag de beschikking over beelden die bezoekers van de wedstrijd gemaakt hebben. Hebt u camerabeelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, dan kunt u deze uploaden via deze link . Hebt u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag Zuid via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws