Aangepast zoeken

dinsdag 21 februari 2017

Man lost schot tijdens poging beroving in Den Haag


Den Haag - Op de Pretoriusstraat is dinsdag 21 februari omstreeks 12.30 uur een 22-jarige Leiderdorper bedreigd met een vuurwapen door een nog onbekende man die hem probeerde te beroven. De verdachte heeft daarbij ook een schot gelost, maar heeft niemand geraakt. De districtsrecherche onderzoekt de zaak.


Omstreeks 12.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Pretoriusstraat, ter hoogte van de basisschool, iemand bedreigd was met een vuurwapen en dat er mogelijk een schot was gelost. Direct gingen alle beschikbare politie-eenheden de straat op, op zoek naar de mogelijke verdachte. Op de Pretoriusstraat werd een ruime afzetting gecreëerd. Het vooral vond plaats in het straatje naast een school, een doorsteek tussen de Pretoriusstraat en de Smitstraat. Omdat het slachtoffer had gezien dat de verdachte een portiek op de Smitstraat uit was gekomen, doorzocht een arrestatieteam het bewuste portiek. De verdachte werd, ondanks de zoektocht in de omgeving, niet aangetroffen, wel werd tijdens het onderzoek een huls aangetroffen in de steeg.

Signalement

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
Lichtgetint, normaal postuur, ongeveer 1.80m lang en ongeveer 25 jaar oud. Hij was gekleed in een groen jack met daaronder een spijkerbroek en donkere schoenen. Op zijn hoofd droeg hij een pet in een lichte kleur.

Ouderbrief

Hoewel op het speelplein voor de school kinderen aan het spelen waren, heeft geen van de kinderen -voor zover nu bekend- iets gezien van het incident dat om de hoek plaatsvond. Omdat het slachtoffer na de poging beroving de school binnen liep en vertelde wat er gebeurd was, zijn alle kinderen direct naar binnen gehaald door de medewerkers van de school. Alle kinderen van de school kregen dinsdag een brief mee naar huis waarin hun ouders werd verteld wat er naast de school gebeurd was. Het incident lijkt geen enkele link met de school te hebben.

Iets gezien?

De districtsrecherche Den Haag Centrum onderzoekt de exacte toedracht van de poging beroving, die mogelijk zijn oorsprong vindt in een afspraak die via een veilingsite werd gemaakt. De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u dinsdagmiddag iets gezien in de omgeving van de Pretoriusstraat wat met dit incident te maken kan hebben? Heeft u gezien waar de verdachte vanaf de Smitstraat naartoe is gegaan of dat hij mogelijk in een auto is gestapt? De districtsrecherche Den Haag Centrum is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws