Aangepast zoeken

maandag 13 februari 2017

Man beroofd en gestoken in Rotterdam

Rotterdam - Een 29-jarige Brit is op 11 februari op klaarlichte dag in Rotterdam beroofd en raakte gewond aan zijn duim. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer was op bezoek in Rotterdam en op zoek naar een plek waar hij wat kon eten, en wandelde rond 15.30 uur in het Zuiderpark. Hij passeerde een jongeman die daar op een bankje zat en zag vanuit de verte twee andere jongemannen op hem afkomen.

De jongeman op het bankje stond ineens achter het slachtoffer en sprak hem aan. Voordat het slachtoffer wist wat hem overkwam, werd hij door de jongen die op het bankje had gezeten, geduwd. Daarbij liep de Brit een behoorlijk bloedende wond aan zijn duim op. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mes zijn portemonnee afgeven. De twee jongemannen die de Brit in de verte had gezien, waren er inmiddels ook bij gekomen en met z’n drieën renden de jongens weg. De Brit moest zijn duim in het ziekenhuis laten hechten.


Signalement
De jongeman op het bankje was 19-20 jaar oud, was 1.85m lang en hij had slank/normaal postuur. Hij was blank, had kort bruin haar en hij droeg een donkere winterjas. Hij had een zwarte spijkerbroek aan en donkere sportschoenen en hij droeg een zwarte rugzak. De man sprak verder goed Engels. Van de twee anderen is alleen bekend dat ze ongeveer even oud waren als de man op het bankje. Ze waren iets kleiner dan de man die het geld eiste. Ook zij waren in het donker gekleed .


Bel de politie
Wie getuige van deze beroving is geweest en weet wie de jongemannen zijn, wordt gevraagd met de politie te bellen. Andere informatie die de politie helpt in het onderzoek, is uiteraard ook welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de districtsrecherche van Rotterdam-Zuid.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws