Aangepast zoeken

zondag 19 februari 2017

LAATSTE WINTERWANDELING 2016-2017 OP ZONDAG, 26 FEBRUARI

Op zondag, 26 februari van 14.00 – 15.00 uur organiseren de Vrienden van de Natuurtuin de laatste winterwandeling van dit seizoen. Deze wandeling stelt natuurliefhebber is staat om tijdens de jaarlijkse wintersluiting toch de Natuurtuin te bezoeken. Op zaterdag 11 maart gaat tijdens de Nationale Klussendag NLdoet de tuin weer voor het publiek open.
De maandelijkse wandeling onder begeleiding van deskundige Natuurtuingidsen zal deze keer in het teken staan van de overgang van de winter naar het voorjaar. Het kan letterlijk gezegd vriezen of dooien. In ieder geval zal op verschillende plaatsen in de Natuurtuin duidelijk zijn  dat de winter voorbij    of op zijn retour is.
Verder kunnen de wandelaars kennis nemen van de resultaten van de grote onderhoudsactie die in de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden. Een door de gemeente ingehuurde aannemer heeft de waterlopen uitgebaggerd en de veenplas is weer op diepte gebracht, waardoor dit mini-landschap weer helemaal in zijn ouder vorm terug is. De vlonder over de plas is volledig vernieuwd. Vrijwilligers hebben zich intensief met het aanpakken van de begroeiing bezig gehouden waardoor licht en doorzicht op veel plaatsen terug zijn.  Nieuw is ook een spectaculair insectenhotel dat in de december  geplaatst is in het kader het project Groene Cirkels Bijenlandschap.

Deelname aan de wandeling is gratis. Helaas is de Natuurtuin niet goed toegankelijk voor mindervaliden. Kinderen zijn meer dan welkom. Honden zijn niet toegestaan. Verzamelen bij het Westpunt in het Westerpark.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws