Aangepast zoeken

zondag 5 februari 2017

Feestelijke onthulling kunst op bouwschutting in Zoetermeer

Als u de afgelopen tijd langs RandstalRailhalte Stadhuis gelopen bent, heeft u het vast al gezien. Felle kleuren, grafische patronen en vrolijke figuren op de bouwschutting naast het perron. De Urban Art Studio heeft, samen met diverse street artists en de eigen leerlingen, de afgelopen tijd hard gewerkt aan dit kunstwerk.

Op 8 februari om 16.30 uur zullen wethouder Stedelijke ontwikkeling Marc Rosier en wethouder Vastgoedbedrijf Taco Kuiper op feestelijke wijze de laatste hand leggen aan dit enorme artwork van 242m2. Iedereen is welkom om te komen kijken. Phoebe, Mark en Britt, jonge talenten van de Urban Art Studio laten hun kunsten en technieken zien. Daarnaast leren ze de wethouders hoe zij een graffiti-piece moeten maken.

Wethouder Rosier: 'De vernieuwing van de Zoetermeerse binnenstad is in volle gang en we proberen dat zo leuk mogelijk te maken voor de bezoekers. In dit geval zijn saaie, donkere bouwschotten nu een gaaf kunstwerk geworden!'

Op uitnodiging van de Zoetermeerse Urban Art Studio werken diverse graffiti-artiesten uit verschillende steden aan het kunstwerk mee. Centraal staat de vernieuwing van de Zoetermeerse binnenstad. Typografie, vrolijke figuren en grafische patronen wisselen elkaar af. Samen vormen ze een rijk beeld dat de donkere en ondergrondse omgeving van RandstadRailhalte tijdens de verbouwing van het Stadhuis een vriendelijker karakter geeft.


NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws