Aangepast zoeken

donderdag 2 februari 2017

EVA-team houdt gezochte man aan in Den Haag

Den Haag - Het EVA-team hield woensdag 1 februari om 15.00 uur in een woning op het Rijswijkseplein een 29-jarige veroordeelde man uit Leidschendam aan.

Politieagenten waren naar de 29-jarige op zoek omdat hij nog een schadevergoeding van 30.000 euro moest betalen aan benadeelden, in verband met woninginbraken. Onderzoek wees uit dat de man in de woning verbleef. Bij zijn aanhouding gaf hij nog een valse naam op, echter werd hij herkend door de leden van het EVA-team en meegenomen. De Leidschendammer moet nu een straf van 203 dagen uitzitten. Ook moet hij het geldbedrag nog betalen. 

EVA-team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws