Aangepast zoeken

donderdag 23 februari 2017

EVA-team houdt 46-jarige Hagenaar aan

Den Haag - Een 46-jarige man uit Den Haag werd 23 februari omstreeks 14.00 uur in een woning in de Netscherstraat door agenten aangehouden. De man hield zich niet aan de aan hem opgelegde voorwaarden.

De Hagenaar was in 2015 veroordeeld voor het plegen van één of meerdere inbraken en diende zich te houden aan een aantal voorwaarden tijdens de schorsing van zijn gevangenisstraf. Het EVA-team spoorde de man op omdat hij zich niet aan deze voorwaarden had gehouden. Het spoor leidde naar een woning in de Netscherstraat. Toen agenten aanbelden probeerde de Hagenaar via het raam te vluchten, maar dit wisten zij te voorkomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man moet zich voor de rechter verantwoorden en waarschijnlijk alsnog een straf van 114 dagen uitzitten.

EVA-team

Het EVA-Team van de politie eenheid Den Haag houdt zich actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken.

Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws