Aangepast zoeken

donderdag 9 februari 2017

EVA-team houdt 36-jarige Hagenaar aan

Den Haag - Het EVA-team hield woensdag 8 februari omstreeks 15.00 uur, in de buurt van het Hollands Spoor, een 36-jarige Hagenaar aan omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.

De Hagenaar werd door het EVA-team opgespoord omdat hij nog een gevangenisstraf van 34 dagen moet uitzitten. Ook hield de man zich niet aan de aan hem opgelegde voorwaarden van een eerdere straf.

De man werd in juni 2016 door de Meervoudige Kamer in Den Haag veroordeeld tot een Gevangenisstraf voor de duur van 10 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren in verband met diefstal. Daarnaast had de man voor een andere zaak nog een gevangenisstraf van 34 dagen open staan voor diefstal in vereniging.

Het EVA-team wist de man op te sporen en vanmiddag in de omgeving van het Hollands Spoor aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal alsnog zijn straf moeten uitzitten.

EVA-team

Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws