Aangepast zoeken

donderdag 2 februari 2017

Duurzame Renovatiewinkel opent in Zoetermeer

Een compleet advies en begeleiding voor duurzame maatregelen in uw woning? Binnenkort kan dat bij de eerste Duurzame Renovatiewinkel in Zoetermeer. Reimarkt opent deze in mei, nadat ze hiervoor de opdracht hebben gewonnen met hun enthousiaste verhaal.

'De Duurzame Renovatiewinkel van Reimarkt wordt een centraal punt, waar elke inwoner informatie kan krijgen over comfortabel en duurzaam wonen en nieuwe ideeën hierover kan opdoen,' licht wethouder Robin Paalvast toe. 'Of inwoners nu zonnepanelen, dakisolatie of een compleet energie-neutraal huis willen: Reimarkt levert advies, zorgt voor een goede begeleiding en neemt een groot deel van het werk uit handen.'

Compleet pakket

De Renovatiewinkel van Reimarkt is een rijdende winkel en overzichtelijk digitaal platform. In de winkel weten inwoners binnen een half uur welke duurzame maatregelen ze kunnen nemen, wat het kost en wat de opbrengsten zijn. Reimarkt maakt het makkelijk, zonder ingewikkelde keuzes van materiaal en technieken. Ze helpen ook met subsidies en de financiering. Reimarkt start met een rijdende renovatiewinkel die alle wijken van Zoetermeer aan zal doen, maar kijkt ook uit naar een vaste winkel in de stad.

Energieneutraal en duurzaam wonen

De gemeente Zoetermeer stimuleert huiseigenaren, woningcorporaties en bedrijven om duurzame maatregelen te nemen. De gemeente riep daarom ondernemers op om een idee in te dienen voor een Duurzame Renovatiewinkel. Uiteindelijk presenteerden vijf indieners hun plan in de Dutch Innovation Factory aan een expertcommissie. 'De pitch van Reimarkt was enorm overtuigend. Ze hadden van begin tot eind een helder en duidelijk verhaal. Verduurzaming is hun core business, dat bleek uit hun hele presentatie,' verklaart de expertcommissie. De gemeente stelt 75.000 euro opstartsubsidie ter beschikking voor de Duurzame Renovatiewinkel.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws