Aangepast zoeken

donderdag 2 februari 2017

Drie aanhoudingen woningoverval Loosduinenstraat Zoetermeer

Zoetermeer - Drie verdachten van een woningoverval, die op 11 maart vorig jaar plaatsvond, zijn vandaag door de rechter-commissaris voorgeleid.

Op maandag 30 januari hielden politieagenten in Zoetermeer drie verdachten aan op verdenking van hun betrokkenheid bij de woningoverval op vrijdag 11 maart 2016 op de Loosduinenstraat te Zoetermeer. Twee mannen overvielen met geweld het 57-jarige slachtoffer. Zij sloegen hierbij het slachtoffer op zijn hoofd en bonden hem vast. Daarna beroofden ze het slachtoffer van geld en goederen en vluchtten weg in een gereedstaande auto, merk BMW. Deze auto werd nog geen half uur later brandend aangetroffen in Benthuizen. De man bevrijdde uiteindelijk zichzelf en waarschuwde de politie. In het ziekenhuis liet hij zich behandelen aan zijn verwondingen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in, maar trof de mannen niet meer in de omgeving aan.

Team West en Opsporing Verzocht

In deze zaak werd de hulp van de burger ingeroepen. Op 22 maart 2016 werd er in de uitzending van het opsporingsprogramma Team West aandacht voor deze zaak gevraagd. Ook besteedde het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op 13 september 2016 aandacht aan de overval. Dit resulteerde in enkele tips.

Aanhouding

De recherche kwam na opsporingsonderzoek drie verdachten op het spoor. Politieagenten hielden maandagochtend om 6.00 uur de verdachten, een 22-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige en 24-jarige man, beiden uit Zoetermeer, aan. Aansluitend doorzocht de recherche meerdere woningen. Hierbij werden diverse goederen en een wapen  aangetroffen, die de politie in beslag nam. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws