Aangepast zoeken

maandag 20 februari 2017

DILANA live in JJ Music House: Vuur en passie spat van het podiumOp 16 en 17 februari gaf rockdiva Dilana twee uitverkochte concerten in JJ Music House. Wij waren daarbij aanwezig.

In het voorprogramma stond Alfa Female. Een band met een scheurende rocksound die het publiek even komt opwarmen en wakker maken voor de headliner. Frontvrouw en gitariste Liza heeft een stem die de muren van JJ Music House doet trillen. De muziek komt bij deze rockbitch uit haar tenen. De band zet de toon voor de avond, keiharde rock met een lekkere rauwe rand.

Nadat het publiek flink is opgewarmd is het de beurt aan de ultieme lady of rock, Dilana. Heel Nederland kent deze kleine dame met de big voice uit het programma The Voice of Holland. Dat ze uiteindelijk uit de Voice werd geknikkerd is maar goed ook. Dilana is van een heel ander formaat dan alle andere deelnemers in het programma. Gezegend met passie, hartstocht en de beste rockstem van allemaal, weet deze dame iedereen uit zijn of haar schoenen te blazen. Als de jury Dilana niet uit het programma had gegooid, zou ze alle juryleden van de Voice uit hun stoelen hebben geblazen. Kortom Dilana is veels te groot voor deze vluchtige tv show. Dilana heeft dat programma helemaal niet nodig.
Ze trekt in heel Nederland uitverkochte zalen. Daarbij reist deze vrouw met de power voice over de hele wereld. Ze geeft shows in Zuid-Afrika, Europa, Amerika enz. Ze verscheen eerder in de Amerikaanse tv show Rockstar Supernova. Met deelnemers als Tommy Lee (Motley Crue), Jason Newstead (Metallica), Gilby Clarke (Guns n Roses) en Dave Navarro (Jane’s addiction Red Hot Chili Peppers). Dilana werd tweede in deze tv show.

Na de show bracht Dilana in 2009 haar derde  CD “Inside Out” uit in USA. Een paar jaar later is Dilana de 1st en enige zangeres voor de LA Guns gedurende twee tours.

Na een maand in de studio in Seattle, brengt ze in 2013 haar 4de album uit "Beautifull Monster". Het album werd geproduceerd door niemand minder dan Jack Endino  (Soundgarden, Nirvana, Pearl Jam). In 2016 komt haar 5de album uit "Dilana / Angel Camouflaged" de soundtrack van de film met de zelfde naam. In het zelfde jaar kwam ook haar live (akoestische) DVD uit.
Dilana opende de shows voor o.a. Joe Cocker, Aerosmith, The Bangles, Beth Hart, Golden Earring, Motorhead, Velvet Revolver en vele andere gerenomeerde artiesten en bands.

In 2009 begon Dilana met acteren. Ze won de Best Actress award tijdens de Action On Film International Film Festival en won ook de BEST ACTRESS award en de BEST MUSIC award tijdens het American International Film Festival voor 9 songs die ze zelf schreef en zong in ANGEL CAMOUFLAGED.

Dilana is de grootste artiest die ooit aan de Voice of Holland heeft mee gedaan. En wat was ik blij dat ze niet door ging. Deze powervrouw hoort niet thuis in zo'n commercieel flutprogramma. Daar is ze veel te eigenwijs voor. Ze vaart haar eigen koers en laat zich door niets en niemand tegenhouden.
De energie waarmee deze dame een podium in vuur en vlam weet te zetten is zo groot dat je de telefoon bij de hand moet houden om de brandweer te bellen. De enige artiest in ons land die de vergelijkbare en ontembare passie en energie heeft is Jett Rebel. Als je die twee samen op één toneel zet mag de hele Nederlandse brandweer wel uitrukken. Ze hebben beide zo'n grote passie en gedrevenheid voor muziek en de dingen die ze doen dat ze eigenlijk onnavolgbaar zijn. Mijn wens zou dan ook zijn om Jett en Dilana ergens op een festivalpodium samen te zien.

Wil je een podiumbeest zien, dan moet je naar Dilana gaan. En denk je ja maar dat is te hard voor mijn oren, dan neem je een paar oordoppen mee. Dilana brengt niet alleen keiharde rock. Ook gevoelige ballads horen bij deze alleskunner. Kijk op YouTube en je zult versteld staan van alle video's die op haar naam staan.
Na haar shows heb ik twee dagen nodig gehad om mijn adrenaline tot bedaren te brengen. Ik kijk met smart uit naar haar volgende optreden. En Dilana, als John de Mol je nog een keer een uitnodiging stuurt voor de Voice, doe mij een plezier en gooi hem achter het drumstel. Je bent echt tien maten te groot voor zo'n programma.

Dit jaar staat Dilana o.a. op de Zwarte Cross 2017 en LenteLive 2017
Er zijn nog kaarten voor https://overdehegpop.nl/

Hieronder kun je stemmen op Dilana om op te treden met het Metropole orkest. Dilana staat nu op 43. Zet haar op één voor vuurwerk met het Metropole orkest

METROPOLE ORKEST NEEMT OP MET WIE?
We zeggen het vaak, Metropole Orkest is er voor iedereen! We spelen alles, behalve klassieke muziek. Denk aan pop, jazz en filmmuziek maar ook aan dance, hiphop, rock en wereldmuziek. Om te bewijzen dat Metropole Orkest dit allemaal kan spelen én omdat we graag samenwerken met nieuw en gevestigd talent uit Nederland laten we JOU bepalen met welke artiest of band we een nummer moeten opnemen.

Stem op je favoriete artiest/band!

www.dilanarocks.com

Tekst en video: Roland Wichser
Foto's: Sam Stauttener

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws