Aangepast zoeken

vrijdag 17 februari 2017

Diensthond Diesel pakt fietsendieven in Boskoop

Boskoop - De politie hield vrijdagochtend 17 februari twee Poolse fietsendieven aan die op heterdaad waren betrapt toen ze op de Parklaan een aantal fietsen wilden stelen.

Een oplettende getuige zag waar de twee mannen mee bezig waren en belde direct 112. De melder vertelde dat twee mannen een aantal fietsen had klaargezet naast een vrachtwagen. Toen de mannen de melder zagen, gingen ze er vandoor en renden het terrein van Garden Plaza op. 

Gewaarschuwde politieagenten zetten de omgeving af en samen met een politiehondengeleider stelden ze een onderzoek in. Op het terrein van Garden Plaza werd diensthond Diesel ingezet om het terrein te doorzoeken. Een van de verdachten verstopte zich op het terrein en weigerde tevoorschijn te komen. Hij werd door Diesel in zijn been gebeten en daarna aangehouden. Ook de tweede verdachte weigerde zich over te geven en werd door Diesel in zijn arm gebeten. 

De twee aangehouden mannen hebben de Poolse nationaliteit , zijn 30 en 34 jaar oud en hebben geen vaste woon- en/of verblijfplaats. Een dokter heeft hun verwondingen behandeld. Bij de vrachtauto troffen de agenten meerdere gestolen fietsen aan. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws