Aangepast zoeken

woensdag 8 februari 2017

Debat over toekomst regionale journalistiek

De regionale omroepen Omroep West en RTV Rijnmond en de provincie Zuid-Holland gaan een debat organiseren over de toekomst van de regionale journalistiek. Dat is dinsdag 7 februari afgesproken tijdens een werkbezoek van Gedeputeerde Staten aan Omroep West.


De (regionale) journalistiek zit al langer in de hoek waar de klappen vallen. Mede als gevolg van internet en gratis nieuwsverstrekking lopen kijkcijfers en aantal abonnees terug. En daarmee lopen ook de inkomsten uit advertenties terug. Door bezuinigingen die daarop volgen komen kranten, tijdschriften en radio- en tv-zenders in een neerwaartse spiraal en staat de kwaliteit van de journalistiek onder druk. “Kwalitatief goede onafhankelijke journalistiek is van groot belang voor het functioneren van de democratie en het openbaar bestuur”, aldus gedeputeerde Floor Vermeulen. “Journalistiek is nodig voor kritische reflectie en om de maatschappij een spiegel voor te houden. Samen met de beide regionale omroepen in Zuid-Holland zetten we een belangrijke stap door de toekomst van de regionale journalistiek als onderwerp te agenderen.”

Omroep West directeur Gerard Milo is blij dat de provincie samen met de omroepen het voortouw wil nemen om het belang van goede regionale journalistiek voor een goed functionerende democratie onder de aandacht wil brengen. Later dit jaar volgt op initiatief van de omroepen en de provincie een debat over de toekomst van de regionale journalistiek.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws