Aangepast zoeken

dinsdag 21 februari 2017

25 februari optreden DE KIK in het Paard van Troje

De bekendste bietband van Nederland komt met een nieuwe, oer-Hollandse plaat: ‘Stad & Land’. Openhartig, volwassen en uiteraard voorzien van een plat Rotterdams accent.

Simone, DWDD en Armand
Het is inmiddels al een paar jaar geleden dat The Kik debuutplaat ‘Springlevend’ uitbracht met daarop onder andere een ode aan alle Simones van Nederland. Daarna trad de groep op als huisband van DWDD, volgde een tweede album en werd er in 2015 een cd opgenomen met zanger Armand (1946 – 2015). Maar gelijk aan de muziek van The Kik, konden Dave Von Raven en kornuiten niet stil blijven zitten. Nieuw materiaal lonkte.

Stad & Land
‘Stad & Land’ is zowel frivool als breekbaar, een openhartig album over volwassenwording, opgenomen in de studio van The Kik zelf. Het wordt naar eigen zeggen de meest persoonlijk en geraffineerde plaat tot nu toe. The Kik is terug met de beat.

Voorprogramma: The Stangs
The Stangs is een jonge sixties beatgroep uit Den Haag. Geïnspireerd door het Haagse duinlandschap, windige wateren en muziek uit verleden creëren zij hun eigen 'Dune Beat'. Denk aan fluitende gitaar- en orgelriffs ondersteund door een melodische bas en swingende drums, die ruimte over laten voor harmonieën met een enkele schreeuw tussendoor. Zoals Phil May van de legendarische Pretty Things zei: “Kijken naar The Stangs is terug gaan in de tijd.”


Voor tickets en info Paard van Troje

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws