Aangepast zoeken

woensdag 1 februari 2017

21-jarige Rotterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij schietincident

Rotterdam - Maandagavond 23 januari werd een 38-jarige Rotterdammer beschoten op het W.G Witteveenplein. Hij ligt nog altijd in zorgelijke toestand in het ziekenhuis. Op 30 januari is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.

Getuigen meldden dat vlak na het schietincident een bepaalde auto was weggereden. Agenten zagen de bewuste auto vrijdag 27 januari rijden. De bestuurder werd aangehouden, maar dat was niet de eigenaar. Vervolgens heeft de politie de eigenaar van de auto opgespoord, dat bleek een 21-jarige man uit Rotterdam. De rol van deze man bij het schietincident aan het Witteveenplein wordt nader onderzocht. 

Groot onderzoek
Het schietincident vond maandag 23 januari om 20.20 uur plaats. Agenten arriveerden enkele minuten later en troffen zij een zwaargewonde man. Het slachtoffer werd na reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis. De politie startte direct een groot onderzoek. Uit gesprekken met getuigen en buurtbewoners komt naar voren dat er vlak na het schieten een man met een hondje op het W.G. Witteveenplein was. Hij is mogelijk een belangrijke getuige. De politie zou graag met hem en met andere getuigen in contact komen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden die het incident, het slachtoffer, de dader(s) of een wegrijdende auto kan hebben vastgelegd.


Bel de politie
Mocht u informatie of camerabeelden hebben, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie. Dit kan door te bellen met 0900-8844 en te vragen naar TGO Team 3 of te mailen naar tgo.rotterdam.team3@politie.nl. Ook kunt u uw tip achterlaten op www.politie.nl.
Blijft u liever anoniem, bel dan met M. op 0800-7000 of laat uw tip achter op www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen op 079-3458 999.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws