Aangepast zoeken

woensdag 18 januari 2017

WINTEREXCURSIE OP ZONDAG 22 JANUARI 2017

Hoewel de Natuurtuin Zoetermeer op het ogenblik gesloten is voor individuele bezoekers, gaan de maandelijkse rondleidingen op de 4e zondag van ieder maand gewoon door.  De volgende rondleiding is op zondagmiddag, 22 januari van 2 tot 3 uur. Verzamelen bij het Westpunt in het Westerpark.
Onder leiding van deskundige gidsen van de Vrienden van Natuurtuin kunnen bezoekers kennisnemen van de Natuurtuin in winterrust. Rust is in de natuur een rekkelijk begrip want ook nu zijn de eerste tekenen van het komende groeiseizoen zichtbaar. Omdat het riet is weggemaaid en  er flink gesnoeid en gekapt is, zijn de diverse miniatuurlandschappen beter zichtbaarder dan ooit. De verlande veenplas is nadat hij in november is uitgebaggerd ook weer goed herkenbaar.  De nieuwste aanwinst van de Natuurtuin, een prachtig bijenhotel, is ook de moeite van het bekijken waard. Kortweg niet alleen voor nieuwelingen maar ook voor kenners een pracht mogelijkheid om dit pareltje van het Westerpark te bezoeken.
Deelname aan de rondleiding is gratis. Kinderen zijn meer dan welkom. Helaas is het gebied minder goed toegankelijk voor hen die niet goed ter been zijn en voor kinderwagens e.d.  Honden zijn niet toegelaten.
Ook bij ‘slecht’ weer gaat de excursie door. Omdat na het begin van de wandeling het hek van de tuin dichtgaat is het van belang om op tijd aanwezig te zijn.
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer stuur dan een mailtje aan info@vriendennatuurtuinzoetereer.nl met de vermelding Nieuwsbrief.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws