Aangepast zoeken

dinsdag 10 januari 2017

VVD voor verdere ontwikkeling plannen HOM Zoetermeer

De VVD is voor de verdere ontwikkeling van de plannen een Holland Outlet Mall (HOM) te laten vestigen in de binnenstad van Zoetermeer. De liberalen erkennen wel dat er nog veel onduidelijk is. “De kansen voor de stad zijn te groot, om het nu af te wijzen. Het wel of niet ontwikkelen van de outlet is een sleutelbeslissing voor de stad. Er moet wel meer duidelijkheid komen over de exacte plannen.” aldus vicefractievoorzitter Lisette Meijer.

Wat de VVD betreft is het voor alle partijen nog te vroeg om een definitieve ‘ja’ of ‘nee’ te geven. Daarvoor is nog teveel onduidelijk. Dat krijg je alleen maar duidelijk als je een samenwerkingsovereenkomst opstelt. Wat de VVD betreft krijgt het college daarom de opdracht om die overeenkomst op te stellen.

“Onze binnenstad moet up-to-date blijven en blijven vernieuwen, wil deze kunnen concurreren met de binnensteden van omliggende gemeenten”, zegt Meijer. Wat de VVD betreft past de komst van de HOM dan ook perfect bij deze visie.

Meijer: “De HOM kan een enorme economische impuls geven aan onze stad. Uit de cijfers van meerdere onderzoeken blijkt dat de HOM, zeker economisch gezien, echt een kans is voor Zoetermeer. Niet in de minste plaats de 700 arbeidsplaatsen die het zal opleveren. Ook staan veel bewoners positief tegenover de komst: dit blijkt uit het consumentenonderzoek, maar ook uit diverse online peilingen en de gesprekken die de VVD heeft gehad met inwoners.”

De VVD neemt de vele tegengeluiden echter zeer serieus in haar oordeel. De vele tegenstanders die zich hebben gemeld, delen vier zorgen als het gaat om de komst van de outlet: verkeer, parkeren, geluidsoverlast en milieuoverlast.

“De meeste tegenstanders zijn dus niet tegen de komst van de HOM, maar tegen de negatieve gevolgen die zij menen dat de komst van de HOM met zich mee zal brengen. En daar is de VVD ook op tegen.”, aldus Meijer. “De HOM mag geen verslechtering betekenen voor onze inwoners. En wat ons betreft is het college daar aan zet. We kiezen nu voor de verdere ontwikkeling en we gebruiken als raad de mogelijkheid om dit in stappen aan te sturen.”

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws