Aangepast zoeken

dinsdag 3 januari 2017

Vier agenten gewond bij aanhouding, politie zoekt getuigen en beelden

Den Haag - Zaterdagavond 31 december hielden politieagenten op het Newtonplein een 16-jarige jongen uit Den Haag aan voor de vernieling van een prullenbak. Toen een groep omstanders zich met de aanhouding bemoeiden en zich tegen de politie keerden, raakte hierbij vier agenten gewond. Eén van hen werd met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten deden aangifte van mishandeling. De districtsrecherche Den Haag West onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen en naar beelden van de mishandeling en de toedracht van het incident.

Omstreeks 23:20 uur zagen politieagenten in burger dat een man een prullenbak op het Newtonplein in brand stak. Vervolgens liep de verdachte samen met een andere man een supermarkt in. Korte tijd later verliet de verdachte, samen met nog drie personen, de supermarkt en werd hij aangehouden als verdachte van vernieling. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding, waardoor er een vechtpartij ontstond. Vier agenten kregen hierbij rake klappen. De recherche heeft inmiddels, behalve de 16-jarige jongen, nog drie personen aangehouden. Dit betreft een 45-jarige vrouw, een 46-jarige man en een 14-jarige jongen allen uit Den Haag.  De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Getuigen en uploaden beelden
De districtsrecherche Den Haag-West onderzoekt de mishandeling en is -ondanks de aanhoudingen- op zoek naar meer informatie. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die met dit incident te maken heeft? Heeft u te plaatse beelden gemaakt die voor het onderzoek van belang kunnen zijn? Neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag West via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Heeft u beelden dan kunt u deze uploaden via deze link.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws