Aangepast zoeken

zondag 1 januari 2017

Vier agenten gewond bij aanhouding 16-jarige vandaal in Den Haag

Den Haag - Zaterdagavond 31 december hielden politieagenten op het Newtonplein een 16-jarige jongen uit Den Haag aan voor de vernieling van een prullenbak. Toen een groep van circa tien omstanders zich met de aanhouding bemoeiden en zich tegen de politie keerden, raakte hierbij vier agenten gewond. Een van hen werd met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten deden aangifte van mishandeling. De recherche onderzoekt de zaak.

Omstreeks 23:20 uur zagen politieagenten in burger dat een man een prullenbak op het Newtonplein in brand stak. Vervolgens liep de verdachte samen met een andere man een supermarkt in. Korte tijd later verliet de verdachte, samen met nog drie personen, de supermarkt en werd hij aangehouden als verdachte van vernieling. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding, waardoor er een vechtpartij ontstond. Vier agenten kregen hierbij rake klappen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Getuigen

De districtsrecherche Den Haag-West onderzoekt de mishandeling. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die hiermee te maken heeft? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws