Aangepast zoeken

zondag 15 januari 2017

Vier aanhoudingen na straatroof in Delft

Delft - Korte tijd na een straatroof op de Kanaalweg, waarbij een 26-jarige Arnhemse door vier jongens werd beroofd van haar tas, hielden agenten vier verdachten aan. Zij werden allemaal door het slachtoffer herkend als zijnde betrokken bij de beroving.

Agenten kregen rond middernacht de melding dat er op de Bastiaansbrug iemand beroofd was van haar tas. Ter plaatse troffen de agenten de 26-jarige vrouw die vertelde dat zij, toen zij over de Kanaalweg liep, door twee jongens was beroofd van haar schoudertas. Toen de twee er met haar tas vandoor gingen, voegden zich nog twee jongens bij hen en gingen de vier ervandoor.

Twee getuigen gingen achter de verdachten aan, die zich splitsten. Uiteindelijk werden de vier, twee aan twee, aangehouden op de Kanaalweg en de Vondelsstraat. Het slachtoffer herkende alle vier de mannen. De verdachten, 16, 17 en 19 jaar uit Den Haag, Rotterdam en Delft, zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

De recherche onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar een man op een fiets die achter twee verdachten is aangegaan en hen heeft aangewezen aan de agenten. Deze man is onbekend gebleven, maar zijn verklaring is voor het onderzoek van belang. Bent of kent u deze onbekend gebleven fietser, dan hoort de districtsrecherche in Delft graag van u via nummer 0900-8844.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws