Aangepast zoeken

woensdag 18 januari 2017

Taxichauffeur beroofd in Den Haag

Den Haag - In de nacht van woensdag 18 januari bedreigde een klant tijdens de rit op de Hobbemastraat de taxichauffeur en beroofde hem van zijn portemonnee.
Omstreeks 04.10 uur stapte de man op de Gedempte Gracht bij de chauffeur in de taxi. Hij ging naast de chauffeur zitten en gaf een bestemming op. Ter hoogte van de Hobbemastraat gaf de man aan dat de taxi kon stoppen. Hij maakte aanstalten om te gaan betalen en de chauffeur pakte ondertussen zijn portemonnee. Op dat moment pakte de verdachte de chauffeur hardhandig vast en bedreigde hem met een steekwapen. Hij dreigde hem te vermoorden en eiste geld. De chauffeur stapte snel zijn taxi uit en rende weg in de richting van de Vaillantlaan. De verdachte rende achter het slachtoffer aan. Ter hoogte van de Netscherstraat gooide het slachtoffer uit angst zijn portemonnee op straat en rende verder. Hij zag dat de verdachte stopte, zijn portemonnee van straat pakte en de Netscherstraat in rende. Het slachtoffer is toen teruggelopen, maar de verdachte was inmiddels uit het zicht verdwenen.

Signalement
De verdachte is een man met een zeer donkere huidskleur, donker kroeshaar en een volle baard. Hij is ongeveer 25 jaar oud en tussen de 1.75m en 1.80m lang. Hij heeft een tenger postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurige spijkerbroek, een t-shirt met een vest daarover heen, beide ook donkerkleurig. Het vest had een capuchon. Hij droeg beigekleurige sneakers met een witte rand ter hoogte van de zool. De verdachte heeft tijdens de hele rit Engels gesproken met de chauffeur. De portemonnee is een zwart leren horeca portemonnee met een ring eraan vast.

Tips? Bel de politie

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over dit incident, of heeft u de verdachte zien wegrennen vanaf de Netscherstraat, dan komt de recherche graag met u in contact. Misschien is de portemonnee in de omgeving gevonden, ook dit is waardevolle informatie voor het onderzoek. U kunt contact opnemen met de recherche Den Haag Centrum via 0900-8844. Heeft u informatie die u liever anoniem vertelt, dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws